Telefon via fiber

Att ringa telefonsamtal via ett fibernät kan verka konstigt, men det är det inte. Det fungerar som vanlig telefoni, fast billigare. Du kan använda din vanliga telefon även om den är trådlös.

Hur kopplar man?

Din vanliga telefon ansluts till en telefondosa. Den kopplas till nätuttaget, en router eller en DRG om du använder flera tjänster parallellt.

Spara pengar direkt

Du kan säga upp ditt fasta abonnemang med Telia och spara 145:-/mån. Bredbandstelefoni kostar i regel mindre än vanlig telefoni, med lägre fasta och rörliga kostnader.

Behåll ditt nummer

Du kan välja att behålla ditt telefonnummer när du går över till bredbandstelefoni mot en engångsavgift.

Funktionalitet

Det finns i stort sett samma funktioner som med vanlig telefoni. Vidarekoppling, röstbrevlåda och nummerpresentation är bara några exempel, men det kan variera mellan olika leverantörer.

Måste man ha dator?

För bredbands-telefoni via Stadsnätet krävs ingen dator men för några av telefonitjänsterna behövs en Internetanslutning, se tjänstebeskrivningarna.
I Stadsnätet kan man kvalitetssäkra så att telefonin alltid får den prestanda den behöver. Man bör dock vara medveten om att bredbandstelefoni inte fungerar vid utebliven strömleverans och är därför inte lämplig för trygghetslarm etc
Filer