Hoppa över till innehåll
Grön uppkopplad stad

KumBro bidrar till framtidens stad

Tamarinden är nytt bostadsområde som ska byggas i södra Örebro. Det är tänkt att bli ett hållbart bostadsområde i teknisk framkant där nya lösningar inom energi, uppvärmning och digitalisering kommer att genomsyra byggandet. Kumbro Utveckling ingår i en projektgrupp tillsammans med Örebro kommun, Örebrobostäder, E.ON och Epiroc där vi tillsammans kommer att skapa framtidens smarta stadsdel. 

Tamariden

En ny digital mötesplats

Kumbro planerar att bygga en ny digital mötesplats inom Tamarinden, där operatörer och andra företag med affärskritisk IT-verksamhet kan placera sin kommunikationsutrustning. Värmen som alstras av utrustningen tas tillvara för uppvärmning.

Framtidens lösningar redan idag

Kumbro kommer även bygga det senaste inom kommunikationsteknik med fiberuppkopplingar, smarta sensorer, trådlösa lösningar för fastighetsägare och boende i området. Precis som tidigare kommer 100% förnyelsebar energi från Kumbro Vind användas för drift.

Visionsbild av Tamarinden

Läs mer om Tamarinden

Örebros smartaste nybyggnadsområde Tamarinden är inget traditionellt bostadskvarter. Här uppmuntras nya sätt att bo, leva och umgås vilket märks både i den fysiska utformningen såväl som i val av smarta lösningar och socialt samspel. Örebro Kommun projektleder utvecklingen av denna unika stadsdel. Läs mer om projektet på deras webbplats.

3D-glasögon

Upplev Tamarinden virtuellt

Vandra på gatorna i Tamarinden redan nu! Här hittar du en interaktiv 3d-modell av Tamarinden där du kan gå runt och se hur husen och gatorna kommer att stå. Du behöver inga 3D-glasögon för att se men har du det förhöjer det upplevelsen.